Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Kuinka tehdä toimiva lastenhuoneen sisustus?

Muutamia vinkkejä avuksi lastenhuoneen sisustukseen.

Lastenhuoneen sisustus kasvaa lapsen mukana, vauvasta ihan siihen asti kun pois kotoa muutto tulee ajankohtaiseksi. Kun vauva kasvaa taaperoksi ja koululaiseksi ja viimein teiniksi niin lastenhuoneelta ja sen sisustukseslta vaaditaan kyllä paljon.  Oikeastaan mikään muu huone kodissa ei olekaan niin usein muutoksessa kuin juuri lastenhuone.

Vauvan tila ja tarpeet

Pieni ihminen ei kovin paljon mitään muuta tarvitse kuin hyvän sängyn ja rakastavaa hoivaa. Mulperipuun patjamallistosta on saatavilla patjamalli nimeltään newborn. Tämä on suunniteltu nimenomaan pienelle vauvalle. Patja on jämäkkä ja se tukee näin hyvin vauvaa eikä ole upottava. Patjaa on saatavilla suoraan kokoa 60×120 cm joka on se yleisin pinnasänkymalli, mutta patjaa saa myös millä mitoilla vaan.

Newborn patjan päälle pintapehmeyttä antamaan ja patjaa suojaamaan sopii villainen tai puuvillainen ohut patjansuoja. Niitäkin saa omissa mitoissa.

Vauvan peite voi olla mieluummin ohut kuin liian paksu, yhden kerroksen villapeite on oikein hyvä vaihtoehto. Peiton koko on 80×125 cm.

Vauvasta taaperoksi

Taaperonkin patjan on parempi olla vähän jämäkämpi kuin liian pehmeä. Patjamalliston patjoista ohuemmat patjat sopivat taaperon sänkyyn oikein hyvin. Ja taas kannattaa muistaa patjansuoja.

Lapsille on saatavilla peitteitä, ohuempia ja paksumpia.

Koululaiselle tilat

Tähän aikaan syksyllä alkaa taas koulut ja lapsi tarvitsee tilan ja kalusteen läksyjen tekoon. Sänkykin on jo ehkä aikuisten kokoa, jolloin siihen voi valita patjan jo koko mallistosta. Hyvät yöunet auttavat lastakin jaksamaan koulussa ja harrastuksissa. Lastenhuoneen sisustus meneekin yleensä tässä kohtaa enemmän uusiksi. Tarvitaan sitä sänkyä, kirjoituspöytää, hyllyä yms.

Koululainen haluaa usein kutsua kavereitaan jo yökylään. Heidän majoittamiseensa on olemassa varapatjoja ja varapatja on muutenkin kiva jumppa-alusta. Se on käytännöllinen muutenkin kotona, voi majoittaa vieraan tai itse nukkua vaikka lastenhuoneen lattialla tarvittaessa.

Karup Designin pehmeissä ja kivan värisissä futontuotteissa on lapsille suunnattuja käytännöllisiä ratkaisuja tarjolla. Tuotteita on myös isompana jolloin koko riittää isommallekin lapselle.

Teinistä aikuiseksi

Teini-ikäinen haluaakin jo isomman sängyn ja erilaisen sisustuksen kuin aikaisemmin. Tässä kohtaa kannatta jo satsata laatuun että kalusteet ja vuode muuttaisikin lapsen mukana hänen omaan kotiinsa.

Kunnon sänky ja hyvä patja ja miellyttävät vuodetekstiilit tekevät hyvää myös nuorenkin jaksamiselle. Helppo siivous on iso plussa.

Lastenhuoneen sisustus ei ole vaikeaa, vaihtoehtoja löytyy paljon. Kannattaa selvittää ensin tarpeet, millainen sänky, miten työskentely ja missä säilytetään. Karup Designin tuotteissa on muutakin tuotetta kuin sänkyjä ja vuodesohvia. On tarjolla rekki, kaappi, laatikosto, pieni pöytä ja ne tosi kivat futontuolit ja futonsohvat.