Etusivu » Futonpatjat » Varapatjat

Varapatjat

Näytetään kaikki 3 tulosta

Varapatja Bagi

Bagi

216,00 299,00 
Valitse vaihtoehdoista
Varapatja Bagi

Bagi Wool

272,00 356,00 
Valitse vaihtoehdoista
Bed in a Bag varapatja Karup Design

Bed in a Bag

210,00 
Valitse vaihtoehdoista

Varapatja on tarpeellinen lähes jokaisessa kodissa.

Varapatja toimii yövieraiden majoittamiseen, lasten kavereiden yökyläilyyn, monenlaiseen tarkoitukseen.

Varapatja on myös sopiva jooga-alusta tai lasten jumppa-alunen.

Mulperipuun mallistossa on tarjolla kahta erilaista varapatjavaihtoehtoa. Mulperipuun oman malliston Bagi on valmistettu Ekomatilla Puolassa. Sen täyte ja päällinen on kokonaan luonnonmateriaalia. Täyte on puuvillaa, jota on neljä kerrosta. Päällikankaassa on valittavana monta eri värivaihtoehtoa. Kankaat ovat 100% Ökotex-puuvillaa.

Bagi on samasta kankaasta valmistetussa pussissa kuin patjan päällinen on. Pussissa on kantohihna ja kiristysnyöri suuaukossa.

Patjassa on kaksi nauhaa joilla saa patjan ”nippuun” ja sen saa pienempään tilaan ja se mahtuu pussiin.

Ominaisuuksia

Futonpatjat valmistetaan käsityönä luonnon raaka-aineista. Tästä syystä esimerkiksi samanmallisten patjojen paksuudet saattavat vaihdella.

Futonpatjoilla on luonnollisten raaka-aineidensa luonnollinen tuoksu.

Futonpatjojen sisältämien luonnonkuitujen ominaisuuksiin kuuluu mm. patjan painuminen ajan mittaan heti alusta lähtien. Painuminen on suurinta ensimmäisten viikkojen aikana. Patjan painuminen ei siis ole vika vaan futonpatjan ominaisuus.

Patjan väri saattaa hieman poiketa värimallista tuotantoerästä riippuen.

Puhdistus

Futonpatjan päällinen ei ole irrotettava, joten mahdolliset tahrat ja muut epäpuhtaudet pitää poistaa käyttötarkoitukseen sopivalla tahranpoistoaineella, joita myyvät alan erikoisliikkeet.

Veden tai märän rätin käyttöä ei suositella koska luonnonkuitutäytteet saattavat sisältää luontaisia ainesosia, jotka saattavat värjätä päällikankaan.

Suosittelemme myös puhdistamaan futonpatjan säännöllisin väliajoin pölynimurilla.

Hoito

Futonpatjalla pitää ehdottomasti olla alusta, jolla se pääsee hengittämään myös alapinnaltaan. Alustan on oltava tukeva ja suora, esim. sälepohja tai tatami. Suoraan lattialla pitämistä emme suosittele, koska patjan alapintaan tiivistyvä kosteus pilaa patjan. Tatamia alustana käytettäessä suosittelemme muutaman viikon välein ottamaan patjan pois tatamin päältä koska vaikka tatami on hengittävä alusta niin se ei ole kuitenkaan yhtä hengittävä kuin sänkyrungon sälepohja.

Suosittelemme futonpatjan rullaamista ja kääntämistä säännöllisin väliajoin, mielellään noin 2 viikon välein. Futonpatjoja, joissa on keskellä kookoskuitulevy ei saa rullalle, joten ne pitää samoin väliajoin kevyesti taittamalla rullata ja kääntää.

Myös imurointi säännöllisin väliajoin sekä mahdollisuuksien mukaan tuuletus pidentävät futonpatjan käyttöikää.

Kosteina vuodenaikoina, jolloin ilmankosteus on suuri, suosittelemme viikottain jättämään päiväksi vuoteen petaamatta ja jos mahdollista ikkunan auki, jotta vältytään ilmankosteuden ja kehon kosteuden mahdollisesti aiheuttamalta patjan kastumiselta.

Toinen vaihtoehto varapatjalle on Karup Designin valmistama Bed in a Bag. Se on pienempi ja kevyempi koska se ei ole kokonaan luonnonmateriaalia.

Myös siihen sisältyy säilytyspussi ja kankaissa on eri värivaihtoehtoja.