Vastuullisuus

Vastuullisuus

Vastuullisuus merkitsee nykyään aina vain enemmän ja enemmän. Se on tärkeä asia johon yrityksemme haluaa kiinnittää huomiota. Vastuullisuuden eteen on tehtävä töitä miltei jokaisena päivänä.

Patjat joita meille valmistaa Ekomat on suhteellisen pieni yritys ja he saavat näin ollen pidettyä myös vastuullisuuden paremmin hallinnassaan. Heillä on oma materiaalien käsittelytehdas, jossa materiaalit esikäsitellään ja toimitetaan patjatehtaalle tilauspatjojen tekoon.

Patjat ovat kaikki tilaustuotteita. Patjat ei makaile missään varastossa vaan ne valmistetaan juuri sinulle tilauksesi mukaan. He tekevät koko meidän tilauksemme valmiiksi ja sitten se lastataan ja kuljetetaan Suomeen.

Ekomatin työpaikalla huolehditaan työntekijöistä ja he ovat kaikki aikuisia. Työolot ovat hyvät ja ilmapiiri pienessä yrityksessä mukava.

Lisää tietoa Ekomatin käyttämistä materiaaleista löytyy tuotetietoa-osasta.

 

Karup Design on tanskalainen yritys joka on jo kauan tehnyt töitä vastuullisuuden eteen toiminnassaan. Puu ja materiaalit on mietittyjä ja mitään turhia kemikaaleja ei niissä käytetä. Puuosat on joko käsittelemättömiä tai käsitelty vesiohenteisilla pintakäsittelyaineilla.

Karupin rungoissa on käytetty FSC sertifioitua puutavaraa. Lue lisää sertifikaatista täältä : https://wwf.fi/oppaat/metsanhoito-opas/fsc-sertifiointi/

Patjojen materiaalina käytetään myös kierrätyskuituseosta.

 

Innovation Living tanskalaisena ja laadukkaana huonekalujen valmistajana on myös halunnut tuoda vastuullisuuden näkökulman esiin. Heidän tuotteillaan on superhyvä takuu ja se juuri tekee tuotteesta vastuullisen. Jos joku osa menee rikki niin riittää osan vaihto. Monissa heidän vuodesohvissaan on myös irtopäällisellä mahdollisuus uudistaa tuote. Tämä on todellakin tervetullut uutuus joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

 

Lennolin omilla sivuilla on lause: ”Perheyrityksemme on toiminut yli 55 vuotta, vuodesta 1967 saakka. Tehtaamme toimii Etelä-Pohjanmaalla, Jalasjärvellä, vajaan 30 työntekijän voimin. Olemmekin ylpeästi kotimaisen, vastuullisen tuotannon puolestapuhuja.”

Tähän kiteytyy juuri hyvin yrityksen arvomaailma:)

 

Kveila on latvialainen yhden miehen puusepänyritys, joka tekee meille vuoteita. Olemme käyneet häntäkin tapaamassa ja hyvältä näytti. Puu on saarnea joka on pääosin kotoisin latviasta, omasta maasta. Näin pienellä yrityksellä on rauhallisempaa ja kiireisempää aikaa sopivassa suhteessa, lomia unohtamatta:)

 

Futonpatjojen ja vuodesohvien yms hävitys:

Patjojen ja vuodesohvien hävittämisestä kyselimme lisää paikallisesta jätehuollosta. Eli ne tuotteet voitte toimittaa kaatopaikalle Turussa Topinojalle ja muualla paikalliseen. He käsittelevät tuotteet asianmukaisesti.

Tässä Lounais-Suomen Jätehuollon vastaus kyselyymme:

”Koska olemme kuntien omistama jätehuoltoyhtiö, niin otamme ensisijaisesti vastaan kotitaloudesta tulleita jätteitä, esimerkiksi juuri patjoja, jotka menevät poltettavaksi Salon ekovoimalaitokseen. Nämä hyödynnetään siis energiantuotannossa (saadaan sähköä ja lämpöä).

Jos meille tuodaan patjoja/vuodesohvia, joissa kankaan ja täytteiden lisäksi esim. puuta ja metallia, niin nämä käydään koneellisesti läpi ja näistä erotellaan metallit, puuosat ja täytteet/kankaat. Metallit hyödynnetään materiaalina, kun taas puuosat haketetaan ja hyödynnetään energiantuotannossa ja kankaat/täytteet myös.”