Etusivu » Vuoteet » Tatamit

Tatamit

Näytetään ainoa tulos

Tatami Karup Design

Tatami

190,00 
Valitse vaihtoehdoista

Tatamit

Tatamit valmistetaan Kiinassa ja meille ne tulevat Karup Designilta. Tatamit ovat jo kauan sitten Aasiassa käytettyä materiaalia. Japanissa niillä on ollut ja on edelleen tärkeä rooli kodissa. Nykypäivänäkin ne ovat meilläkin pohjoismaissa ihan käyttökelpoinen tuote.

Tatameja on monen kokoisia ja niiden pituus on kaksi metriä. Tatamit on valmistettu riisioljesta ja niiden pintakerros on punottua kaislaa. Reunoissa on mustat kiinnipunotut kangasvahvikkeet.

Tatameissa on ensi alkuun melko voimakas heinän tuoksu. Samoin niiden väri on ensin vihreämpi. Tuoksu haihtuu aikaa myöten lähes kokonaan ja vihreä väri haalistuu ruskeammaksi.

Tatamin voi laittaa lattialle ja sen päälle futonpatjan. Tämä on riittävä alusta patjalle. Futonpatjaa ei kannata laittaa suoraan lattialle koska on olemassa suuri riski että se homehtuu.

Tasaisin väliajoin kannattaa kutenkin tatamilla oleva sänky purkaa ja antaa sen kuivua ja tuulettua kunnolla. Tätä ei tarvitse tehdä joka viikko, kerran kuukaudessa voisi olla hyvä tehdä se.

Tatami sopii myös sängyksi matalaan tilaan, parvelle tai vinokaton alle. Sellaisiin paikkoihin joihin ei normaali sänky sovi korkeutensa takia.

Tatami on muutenkin monikäyttöinen. Siitä voi rakentaa varavuoteen tai vuodesohvan laittamalla kaksi tatamia päällekkäin ja kaksi patjaa niiden päälle päällekkäin. Kun tarvitaan vuodetta siitä saa tällä kokoonpanolla parivuoteen yövieraille.

Tatami toimii myös joustavana ja kestävänä jumppa- tai jooga-alustana. Sen voi antaa olla lattialla ja sen päälle voi laittaa ohuehkon patjan rentoutumista varten. Se on niin napakka alusta että siinä makaamalla selkä ja lihakset rentoutuvat.

Tatamia voi muutenkin kokeilla käyttää sisustamisessa. Tällä hetkellä pinnalla olevaan japandi-teemaan se sopii loistavasti. Sitä voi käyttää näkösuojana tai vaikka sängynpäätynä. Siihen voi myös nastalla kiinnittää jotain.

Tatamien käytössä vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa miettiä uusia ideoita ja rohkeasti lähteä toteuttamaan niitä.