Etusivu » Futonpatjat » Natural patjat

Natural patjat

Futon Basic

176,00 360,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Basic Low

162,00 337,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Cocos

245,00 516,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Cocos Low

181,00 372,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Cocos Wool

322,00 687,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Double Cocos Linen

402,00 848,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Double Cocos Wool

427,00 901,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Original

143,00 297,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Original Wool

187,00 382,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Rock

370,00 756,00 
Valitse vaihtoehdoista

Futon Wool

239,00 452,00 
Valitse vaihtoehdoista
Vastasyntyneen patja

Newborn patja

133,00 
Lisää ostoskoriin

Natural Patja Mulperipuun mallistossa on valmistettu kokonaan luonnonmukaisista materiaaleista. Patja on hengittävä ja kehoa tukeva.

Natural Patja valmistetaan Ekomatin tehtaalla Puolassa.

Natural Patja on myös ekologinen vaihtoehto, se ei sisällä muovia eikä metallia.

Tietoa

Kauan sitten kaukoidässä sana ’futon’ tarkoitti nukkumamattoa tai yleisemmin patjaa. Futonpatjat valmistettiin luonnonkuiduista ja puuvillakankaisista päällisistä ja niitä käytettiin nukkuma-alustana yksinkertaisen alusrakennelman tai riisiolkimaton eli tatamin päällä. Päiväksi futonpatja rullattiin kasaan ja laitettiin kaappiin.

Valikoimamme futonpatjat valmistetaan käsityönä puhtaista. Patjojen paksuus riippuu käytetyistä materiaaleista; puuvillasta, lampaanvillasta, pellavasta, hevosenjouhista, kamelinvillasta yhdistettynä kookoskuituun erilaisina kerroksina, jotka ommellaan yhteen läpipistolangoilla. Kaikki valikoimamme patjat ovat omaa mallistoamme ja sisältävät vain luonnon omia raaka-aineita ilman mitään tuotanto- tai palonestokemikaaleja.

Materiaalit Ekomatin tehtaan valmistamiin patjoihin tulevat pääosin Euroopasta. Puuvilla tulee Aasiasta. Hevosenjouhi taas patjojen valmistusmaasta Puolasta. Villan lähteeksi Ekomat ilmoittaa Uuden-Seelannin ja Puolan, kaikki ovat kuitenkin ilmoitettu olevan Mulesing-vapaata. Pellava Ekomatille saapuu lähialueilta Puolasta. Patjojen päällikangas on käsittelemätöntä puuvillakangasta, sille on myönnetty Oeko-Tex Standard 100 merkintä. Sen alkuperämaa on Turkki ja Puola.

Ominaisuuksia

Futonpatjat valmistetaan käsityönä luonnon raaka-aineista. Tästä syystä esimerkiksi samanmallisten patjojen paksuudet saattavat vaihdella.

Futonpatjoilla on luonnollisten raaka-aineidensa luonnollinen tuoksu.

Futonpatjojen sisältämien luonnonkuitujen ominaisuuksiin kuuluu mm. patjan painuminen ajan mittaan heti alusta lähtien. Painuminen on suurinta ensimmäisten viikkojen aikana. Patjan painuminen ei siis ole vika vaan futonpatjan ominaisuus.

Patjan väri saattaa hieman poiketa värimallista tuotantoerästä riippuen.

Puhdistus

Futonpatjan päällinen ei ole irrotettava, joten mahdolliset tahrat ja muut epäpuhtaudet pitää poistaa käyttötarkoitukseen sopivalla tahranpoistoaineella, joita myyvät alan erikoisliikkeet.

Veden tai märän rätin käyttöä ei suositella koska luonnonkuitutäytteet saattavat sisältää luontaisia ainesosia, jotka saattavat värjätä päällikankaan.

Suosittelemme myös puhdistamaan futonpatjan säännöllisin väliajoin pölynimurilla.

Hoito

Futonpatjalla pitää ehdottomasti olla alusta, jolla se pääsee hengittämään myös alapinnaltaan. Alustan on oltava tukeva ja suora, esim. sälepohja tai tatami. Suoraan lattialla pitämistä emme suosittele, koska patjan alapintaan tiivistyvä kosteus pilaa patjan. Tatamia alustana käytettäessä suosittelemme muutaman viikon välein ottamaan patjan pois tatamin päältä koska vaikka tatami on hengittävä alusta niin se ei ole kuitenkaan yhtä hengittävä kuin sänkyrungon sälepohja.

Suosittelemme futonpatjan rullaamista ja kääntämistä säännöllisin väliajoin, mielellään noin 2 viikon välein. Futonpatjoja, joissa on keskellä kookoskuitulevy ei saa rullalle, joten ne pitää samoin väliajoin kevyesti taittamalla rullata ja kääntää.

Myös imurointi säännöllisin väliajoin sekä mahdollisuuksien mukaan tuuletus pidentävät futonpatjan käyttöikää.

Kosteina vuodenaikoina, jolloin ilmankosteus on suuri, suosittelemme viikottain jättämään päiväksi vuoteen petaamatta ja jos mahdollista ikkunan auki, jotta vältytään ilmankosteuden ja kehon kosteuden mahdollisesti aiheuttamalta patjan kastumiselta.