Futonpatja

Futonpatja

Futonpatja, kuinka valita juuri itselle sopiva futonpatja

Onko futonpatja sinulle uusi tuttavuus vai oletko jo konkari tällä saralla? Tässä muutama neuvo sinulle joka olet harkinnut ostaa uusi futonpatja tai ihan ensikertalaisena lähteä kokeilemaan uudenlaista nukkumisen mukavuutta. Futonpatja kun sopii kaikille ja monenlaisille nukkujille. Malleja löytyy niin monia että jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto.

 

Miten sitten valita itselle futonpatja

Lähdetään liikkeelle siitä että kannattaa ensin itsekseen kartoittaa mielessään omia nukkumiseen liittyviä kysymyksiä. Onko mieltymyksesi kovempi vai pehmeämpi patja? Nukutko enemmän selälläsi, kyljelläsi vai vatsallasi? Oletko levoton vai rauhallinen nukkuja? Vaivaako selkäsi, olkapääsi? Kuka kanssasi nukkuu ja miten? Paleletko vai hikoiletko öisin? Saatko helposti nukahdettua vai onko se pyörimistä sängyssä?

Tässä muutama vastaus näihin kysymyksiin: Futonpatja ei ole aina kova, malleja on myös ihan pehmeitäkin. Ei ole siis pakko ottaa kivikovaa patjaa josta aamulla herää paikat särkien. Futonpatja sopii myös muillekin kuin suorana selällään pötköttäville tyypeille. Jos nukkuu kyljellään tai vatsallaan niin kannattaa miettiä pehmeämpää futonpatjaa. Tosin myös tyynyllä on suuri merkitys nukkuessa. Osa meistä pyörii ja hyörii sängyssä ja osa taas herää aamulla samasta asennosta kuin mihin illalla nukahti. Jos sinulla on kipuja selässä niin usein meillä käyneet asiakkaat ovat löytäneet avun niihin juuri futonpatjasta. Patja on kuitenkin yleensä jämäkkä ja siksi tukee hyvin selkää. On selälle huono että patja on niin pehmeä että makaat kuopassa. Futonpatjalla selkä asettuu normaaliin asentoon ja keho rentoutuu.

Se ketä ja kuinka moni kanssasi nukkuu vaikuttaa sängyn ja patjan kokoon. Jos sinne joka yö kapuaa pari muksua niin kannattaa satsata suurempaan tilaan. Paleluun, hikoilemiseen ja unensaantiin vaikuttaa juuri futonpatjan luonnonmukaisuus. Se ei ole itsessään hiostava, ei muovia. Patjansuoja on myös tärkeä ja sen materiaali. Usein ajattelemme että villainen pinta on kuuma mutta näin ei ole. Villa on hyvin kosteutta haihduttava materiaali eikä tunnu kuumallakaan kostealta.

 

Futonpatjavaihtoehdot

Futonpatjoista löytyy tosiaan kovempia ja pehmeämpiä patjoja. Meidän mallistomme omissa ja itse suunnitelluissa patjamalleissa on mietitty erilaisia asiakkaita ja erilaisia tarpeita.

Tässä lista mallistomme patjoista ja ominaisuuksista kovasta pehmeään:

  • Rock, tämä on vain koville tyypeille. Patja on tosi napakka koska se sisältää paljon kookosta.
  • Cocos, keskinapakka patja, monen suosiossa.
  • Cocos Wool, edellisen pehmeämpi versio johtuen villasta.
  • Basic, peruspatja, alkuun pehmeä mutta painuu kovemmaksi, vaatii hoitoa ja rullausta säännöllisesti
  • Wool, villainen patja, pehmeä on ja kannattaa rullata usein
  • Double Cocos Wool, tämä jakaa eniten mielipiteitä että onko kova vai ei, sisältää kaksi kookoskerrosta jotka tekevät patjasta napakan, mutta villa pinnassa taas saa pinnan tuntumaan pehmeältä
  • Double Cocos Linen, edellisen vege-versio
  • Comfort, keskellä napakka kookos, puuvillan joukossa myös latex-kerros joka tuo patjaan joustoa ja helpottaa hoitoa, suosittu ensikertalaisten keskuudessa
  • Latex, patjassa on paksu latex-kerros keskellä, eli paljon joustoa
  • Luxus, pehmein patjamme, ylellisen tuntuinen, mutta ei kuitenkaan upottava vaan tämäkin patja tukee juuri sitä selkää

 

Tässä nukkumapatjamallistomme ominaisuuksineen. Lisäksi löytyy myös Foam, jossa on vaahtomuovia ja kierrätyskuitua. Foam on oikein hyvä varsinkin daybediin, sohvaan tms. Vaahtomuovin takia on joustoa kunnolla. Sitten on vielä ohuempia patjoja. Nekin sopivat mihin vain, varsinkin lasten sänkyyn, varapatjoiksi ja ihan nukkumapatjaksikin tasaiselle alustalle.

Linkki Futonpatjoihin

 

Yleistä futonpatjoistamme

Kaikissa Ekomatin ja meidän yhteistyössä tehdyissä patjoissa on käytetty luonnonmateriaaleja, puuvillaa, villaa, pellavaa ja kookosta. Latex jota on latex-malliston patjoissa ei ole kokonaan luonnonlatexia (näin Ekomatin patjoissa).

 

Futonpatja siis on oikein hyvä vaihtoehto nukkumiseen. Se on hengittävä, miellyttävän tuntuinen, kokoja riittää ja malleja, tukee selkää, auttaa meitä voimaan paremmin. Ja jos vain suinkin onnistuu niin kannattaa ehdottomasti tulla liikkeeseen kokeilemaan patjat. Myyjämme osaavat auttaa sinua valinnassa. Kaikissa kivijalkaliikkeissämme on koemaattavana kaikki mallistomme patjat. Tervetuloa tutustumaan!