Patjatehtaan vieraana Puolassa

 

Kaikki futonpatjamme valmistetaan Ekomatin tehtaalla Puolassa. Olemme jo vuosia tehneet heidän kanssaan yhteistyötä sujuvasti. Olemme kehittäneet omia malleja ja miettineet asiakkaidemme tarpeita. Heidän kanssaan kaikki yhteistyö on aina ollut helppoa ja luotettavaa.

Monta kertaa olemme myös miettineet että pitäisipä joskus mennä oikein paikan päälle tutustumaan tehtaaseen ja ihmisiin. Vaikka kaikki onkin sujunut hyvin niin onhan se kiva saada itse nähdä tilat ja ne ihmiset joiden kanssa lähettelee sähköpostia viikottain.

Tämän vuoden helmikuussa lähdimme sitten käymään Puolassa. Samalla viikolla järjestettiin myös huonekalumessut Poznanissa niin katsastettiin nekin samalla. Lensimme Varsovaan ja meitä oltiin kentällä vastassa. Ekomatin tehdas sijaitsee pienellä paikkakunnalla noin tunnin ajomatkan päässä Varsovasta.

 

Tutustuimme tosiaan patjatehtaan kaikkin osiin ja saimme vastaukset kaikkiin kysymyksiimme. Tehtaalla oli mukavan oloinen työskentelyilmapiiri, iloisia ihmisiä ja kiinnostuneita meistä tietenkin:) Ensin kävimme katsomassa ompelimoa jossa ommellaan patjojen päälliset, petarit ja suojukset. Sen jälkeen patja kootaan kerroksista ja tämä pujotetaan patjan päällisen sisään. Seuraavaksi patja läpitikataan ja lopuksi pakataan. He tekevät meidän tilauksemme kerralla valmiiksi asiakas asiakkaalta ja kun koko tilaus on valmis se pakataan autoon joka ajaa kaikki Suomeen ja meidän varastollemme.

Kävimme myös vielä erikseen katsomassa Ekomatin sisaryrityksen toimintaa jossa valmistetaan patjojen täytteet. Siellä karstataan ja käsitellään villa ja puuvilla levyiksi ja rulliksi. Ne kuljetetaan patjatehtaalle patjojen täytteeksi. Näissä molemmissa yrityksissä toimii johtajana oikea grand old lady Antonina. Hänellä on langat käsissään ja homma hallussa. Hänen apunaan toimii tietenkin joukko eri alojen ammattilaisia. Rouva kertoi meille ihanan tarinan siitä mistä kaikki on saanut alkunsa ja kuinka hän on itse tehnyt ensimmäisen patjan omassa olohuoneessaan vuonna 1994!

Kaikenkaikkiaan tutustuminen oli oikein antoisa! Jäi sellainen olo jälkeenpäin että näitä tuotteita voi ihan hyvillä mielin asiakkaille tarjota!