Etusivu » Etusivu » Futonpatjat » Futon Cocos + puuvillapetauspatja -paketti

Futon Cocos + puuvillapetauspatja -paketti

305,00 655,00 

Poista

Ekomat vakiovärit

None Luonnonvalkoinen 0,00 €

Kuvaus

Puuvillakookosfutonpatja + puuvillapetauspatja -paketti.

Paketti sisältää puuvillakookosfutonpatjan sekä puuvillapetauspatjan samassa koossa, kuin patja (värissä luonnonvalkoinen).

Tarkemmat tuotetiedot näet alta.

 

Puuvillakookosfutonpatja Futon Cocos on jämäkkä peruspatja.

Puuvillakookosfutonpatja Futon Cocos on jo pitkään ollut suosituin patja valikoimassamme. Se on monen mielestä sopiva yhdistelmä pehmeyttä ja jämäkkyyttä.

Meidän omaa mallistoamme varten täytteenä oleva puuvilla on käsitelty tehtaalla siten, että Futon Cocos on noin 2 cm tehtaan perusmallia ohuempi ja siis hieman napakampi sisältäen kuitenkin täsmälleen saman määrän puuvilla kuin tehtaan perusmalli.

Puuvillakookosfutonpatja on koottu seuraavasti: 4 kerrosta puuvillaa, keskellä 3 cm kookoskerros ja taas 4 kerrosta puuvillaa. Tässäkin patjassa kuten muissakin futonpatjoissa kannattaa muistaa huoltaa patjaa tarpeeksi usein. Kääntämisellä pyritään saamaan kuidut aukeamaan ja näin vältytään selkeän kuopan muodostumiselta. Luonnonmateriaalien ominaisuus kuitenkin on painua vähän kasaan.

Puuvillakookosfutonpatja Futon Cocos:

  • Koko : 80/90/120/140/160/180 x 200 cm
  • Paksuus : noin 15-16 cm
  • Täyte : Puuvillaa ja kookoskuitua
  • Kangas : 100 % puuvillaa.
  • Perusväri : Luonnonvalkoinen (071)

Kankaan väri voi hieman poiketa kuvien väreistä.

Tilaustuote: Toimitusaika tällä hetkellä 2-4 viikkoa.

 

Petauspatjat

Yleensä futonpatjan päällä käytetään nukuttaessa puuvilla- tai villatäytteistä patjansuojusta (Topper) tai petauspatjaa. On tärkeää, että futonpatjan kanssa käytetään vain hengittävää luonnonmateriaaleista valmistettua petauspatjaa tai Topperia. Keinokuituinen, hengittämätön petauspatja (esim. vaahtomuovia sisältävä) estää futonpatjan hengittämisen ja saattaa pilata patjan. Petauspatja antaa myös mukavaa pintapehmeyttä ja Topper on pestävissä.

Puhdistus

Futonpatjan päällinen ei ole irrotettava, joten mahdolliset tahrat ja muut epäpuhtaudet pitää poistaa käyttötarkoitukseen sopivalla tahranpoistoaineella, joita myyvät alan erikoisliikkeet.

Veden tai märän rätin käyttöä ei suositella koska luonnonkuitutäytteet saattavat sisältää luontaisia ainesosia, jotka saattavat värjätä päälliskankaan.

Suosittelemme myös puhdistamaan futonpatjan säännöllisin väliajoin pölynimurilla.

Hoito

Futonpatjalla pitää ehdottomasti olla alusta, jolla se pääsee hengittämään myös alapinnaltaan. Alustan on oltava tukeva ja suora, esim. sälepohja tai tatami. Suoraan lattialla pitämistä emme suosittele, koska patjan alapintaan tiivistyvä kosteus pilaa patjan. Tatamia alustana käytettäessä suosittelemme muutaman viikon välein ottamaan patjan pois tatamin päältä koska vaikka tatami on hengittävä alusta niin se ei ole kuitenkaan yhtä hengittävä kuin sänkyrungon sälepohja.

Suosittelemme futonpatjan rullaamista ja kääntämistä säännöllisin väliajoin, mielellään noin 2 viikon välein. Futonpatjoja, joissa on keskellä kookoskuitulevy ei saa rullalle, joten ne pitää samoin väliajoin kevyesti taittamalla rullata ja kääntää.

Myös imurointi säännöllisin väliajoin sekä mahdollisuuksien mukaan tuuletus pidentävät futonpatjan käyttöikää.

Kosteina vuodenaikoina, jolloin ilmankosteus on suuri, suosittelemme viikoittain jättämään päiväksi vuoteen petaamatta ja jos mahdollista ikkunan auki, jotta vältytään ilmankosteuden ja kehon kosteuden mahdollisesti aiheuttamalta patjan kastumiselta.